Miten saa lihaskuntotreenistä kiinnostavaa

Mä rakastan treenaamista salilla - ja mun mielestä siitä voi saada välillä vähän liiankin mielenkiintoista 😅

Mutta oikeesti ideahan on ettei aina vaihda niitä liikkeitä mitä tekee, vaan tavoite vois olla jaksaa tehdä ainakin suunnilleen 4-8 viikkoa about samoja liikkeitä. Kun liikkeet pysyy samana, keho kehittyy ja oppii toteuttamaan liikkeitä taloudellisemmin ja huomaa pystyvänsä tekemään enemmän toistoja, käyttämään enemmän painoa - ja siten myös saa lisää voimaa omaan kehoon!

Joku saattaa pohtia, että viihtyy esim kyllä balettitunnilla, koska liikkeitä on niin paljon ja sit vielä se musiikki ja ja ja… Mutta itseasiassa  jos vertaa - niin tanssissa ja saliharjoittelussa on lopulta TOSI paljon samaa!

Baletissa samoja liikkeitä on tehty ties kuinka monta vuotta - mutta toki tunneilla niitä varioidaan, vaihdetaan järjestystä ja keksitään uusia! Mut arvaa mitä? TÄTÄ IHAN SAMAA VOI TEHDÄ SALILLAKIN (ja toki lihaskuntoilullakin on aika pitkät juuret historiassa 😍 Esim antiikin kreikkalaiset kehittivät monia harjoittelumenetelmiä. 

Ongelma harjoittelun alussa voi olla tietojen ja taitojen puute… On vaikea keksiä mielenkiintoisia juttuja, jos perusasiat ei oo hallussa tai ei yhtään tiedä mitä vois tehdä. (Vähän niin kuin baletissakin - ei oikein voi tehdä spaga hyppyjä ja attitude piruetteja, ennen kuin osaa laskeutua ja olla loukkaantumatta). Lajissa kuin lajissa kannattaakin siis perehtyä perusjuttujen pariin ja siirtyä sen jälkeen haastavampiin juttuihin.

 

Mutta KAIKKI voi kokeilla tällaisia pieniä muutosjuttuja omassa harjoittelussa:

 

 

 •  Vaihtele harjoitusohjelmaa: Kokeile erilaisia harjoitusohjelmia ja vaihda liikkeitä ja treeniohjelmaa säännöllisesti. Näin pysyy treenit mielenkiintoisina ja haastavina.
 •  Vaihtele sarjojen toistomääriä! Kun toistomäärät lyhenee, kasvata painoja! 
 •  Kokeile erilaisia harjoitusmuotoja: Lihaskuntoa voi harjoittaa monin eri tavoin. Kokeile esim perinteistä voimanostoa, painonnostoliikkeitä, kiertoharjoittelua, toiminnallisia treenejä, ryhmäliikuntatunteja tai vaikka Ulpustudion pienryhmävalmennusta (lue lisää pienryhmistä, paina tästä). Tulee heti vaihtelua ja erilaisuutta treenirutiineihisi.
 •  Tavoitteet piristää: Aseta itsellesi selkeitä ja realistisia tavoitteita lihaskunnon suhteen. Tavoite voi olla esim nostaa 5kiloa enemmän takakyykyssä tai päästä jalkaprässissä 20kiloa eteenpäin. Tavoitteiden saavuttaminen on yleensä aina motivoivaa ja auttaa pysymään sitoutuneena treenaamiseen (vaikkei edes olisi niin tavoitteellinen ihminen). Moni mun asiakkaista on valmennuksen alkaessa pohtinut, ettei tavoitteellinen treeni ole yhtään oma juttu, mutta esim elämäntapamuutosta tehdessä jossain vaiheessa tavoitteet voi tehdä treenistä hauskempaa, mikä lopulta auttaa siinä, että elämäntapamuutos on todellinen ja pysyvä. Usein sanonkin, että tavoitteita ei tarvitse olla heti valmiina - vaan ne voivat myös rakentua treenien edetessä. 
 •  Älä treenaa yksin: Kutsu ystävät tai treenikaverit mukaan salille. Yhdessä treenaaminen on usein hauskaa ja kannustavaa. Voitte myös suunnitella ja toteuttaa treenejä yhdessä (tai vuorotellen!) mulla käy vakkarina muutamassa pienryhmässä kaveriporukoita ja treenin lomassa vaihtuu kuulumiset, keksitään yhteistä viikonloppuohjelmaa ja sovitaan lomasuunnitelmia! Ja toki kannustetaan toisia, kun tehään uusia ennätyksiä 🙌🙌🙌 Treenit ihan hujahtaa ohi! Valmennan myös monilla työpaikoilla vaihdellen joogaa, kehonpainoharjoittelua ja kehonhuoltoa. Kun treeni onkin osa työpäivää, se voi lieventää työn stressiä, auttaa tutustumaan työkavereihin ja antaa lisää energiaa työpäivään! Jos työssäliikkuminen kuulostais ihanalta teidän työpaikalle, niin Ulpustudiosta voi vinkata eteenpäin ✌️
 •  Musiikki ja tai podcastit: Luo soittolista tai kuuntele kiinnostavia podcasteja treenatessasi. Hyvä musiikki tai mielenkiintoinen podcast auttaa pitämään tunnelman korkealla ja saa ajan kulumaan nopeammin. 
 •  Seuraa kehitystä: Pidä kirjaa treeneistäsi ja seuraa kehitystä. Kun näet edistymistä ja saavutat pieniä tavoitteita, se voi toimia motivaation lähteenä jatkossakin.
 •  Kokeile uusia laitteita ja välineitä: Tutustu salin erilaisiin laitteisiin ja välineisiin. Kokeile uusia harjoituksia tai hyödynnä erilaisia treenivälineitä, kuten kahvakuulia, voimatankoja tai vastuskuminauhoja. Voit ottaa tavoitteeksi tutustua salin jokaiseen laitteeseen - ehkä sieltä löytyy uusi lemppari!
 •  Osallistu haasteisiin: Monet salit järjestävät säännöllisesti erilaisia haasteita tai kilpailuja. Myös somessa kiertää erilaisia treenihaasteita. Osallistuminen pikku tapahtumiin voi tuoda lisää jännitystä ja motivaatiota treeneihin. Psst. Ulpustudion somessa on just nyt käynnissä kesähaaste - etsi se käsiisi (tai paina tästä)! Ja lokakuussa Ulpustudion Myötäote ry järjestää leikkimieliset salikisat! Niihinkin saa ottaa osaa 💪🏻
 • Youtube on pullollaan erilaisia harjoitteluvideoita. Etsi käsiin innostava kanava ja ala toteuttamaan treenejä! Ulpustudion Youtube kanavalla on yli 500erilaista treenivideota, löytyy kahvakuulailua, kehonpainoharjoittelua, käsipainotreeniä - ja tekniikkaohjeita saliliikkeisiin. Kurkkaa kanavalle, paina tästä.
 •  Käytä ammattilaisten apua: Hakeudu tarvittaessa personal trainerin tai valmentajan pakeille. Hyvä valmentaja voi suunnitella sulle yksilöllisen ja monipuolisen treeniohjelman sekä tarjota tukea ja ohjausta matkalla kohti tavoitteitasi. (Voit myös ottaa yhteyttä suoraan muhun, niin jutellaan mitä voitais keksiä! [email protected] )
 •  Vai pitäiskö sittenkin treenata metsässä? Punnerruksia puun runkoa vasten, boksikävely kivelle, askelkyykky takajalka kannon päällä? Mielikuvitus on rajana tai sit rajoja ei ole 😘
 
 
Treeniterkuin Ulpu ❤️
Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️