Aina henkilökohtaista palvelua ajatuksella ja sydämellä

Perusasiat kuntoon

Perusasiat kuntoon tarkoittaa motivoitumista terveellisten elämäntapojen äärelle joka päivä

Toisille meistä terveellisten elämäntapojen noudattaminen on helppoa arkipäivää, toisille meistä ei. Mä olen itse oppinut vasta viime vuosina sen että jos herkuttelee, niin se on ok, mutta samalla voi napata jotain terveellistä viereen - eikä skipata välipaloja tai pahimmillaan jopa aterioita herkuttelun vuoksi. Meillä jokaisella on oma kolo, mistä laiva niin sanotusti vuotaa. Kun tajuaa itse sen kolon, on huomattavan paljon helpompaa lähteä paikkaamaan ja rakentamaan parempaa. Jos ei pysty etsimään koloa, vene voi pysyä pinnalla hetken, ennen kuin se taas uppoaa. 

Mua kiinnostaa hyvinvointi, hyvä olo ja se miten saa kehostaan parasta irti, koska mä haluan, että mun yritys voi hyvin, mä haluan että mä voin hyvin, mä haluan että mulla riittää energiaa mun läheisille ja ai niin - mä haluan sen muscle upin ja paremman penkkituloksen! Mikä sua motivoi parantamaan sun elämänlaatua joka päivä? Mieti tarkkaan, motivaation kohde pitää olla niin iso, että se ehkä jopa pelottaa. Kaikki me kuollaan joku päivä, terveellisemmillä elämäntavoilla voi vaikuttaa oman elämän laatuun ja mahdollisesti myös sen pituuteen. Toisia kuolema ahdistaa, mutta mä oon nyt lukenu aika monta kertaa Erik Bertrand Larssenin kirjan "Paras", jossa mun mielestä mies puhuu aika hyvin kuolemasta, kuinka se kohtaa lopulta kaikki  ja se voikin olla innostava asia! Suosittelen tutustumaan tuohon heppuun ja sen kirjaan. Mua se on ainakin motivoinut ja innostanut viime aikoina joka päivä. 

Huono fiilis  - herkuttelen 

Hyvä fiilis - herkuttelen

Aina löytyy syitä herkutteluun ja herkuttelua voi harrastaa, jos perus syöminen on vahvaa, mutta kenen tarvitsee herkutella aina? Voiko terveellinenkin olla herkku? 

 

Keho ei aina tiedä mitä se haluaa. Jos elämäntavat ovat kunnossa, osaa todennäköisesti tehdä kaupassa oikeita valintoja. Mutta väsyneenä ja nälkäisenä kaupassa ostaa todennäköisemmin vähemmän fiksua syötävää. Väsyneenä myös helposti valitsee syötäväkseen höttöä ja huttua terveellisien valintojen sijaan. Jos aamupala jää välistä, kasvattaa se usein huomaamatta iltanälkää. Yhden mun asiakkaan sanoin "on muuten aika helppoa vetää yhdeltä istumalta 3000 kcal, siihen ei tarvita kuin pitsaa kokista ja jäätelöä". Suurimman osan aikuisista perusenergiantarve on n.2000-3000kcal. Siihen 2000kcal tarvitaan 2 x fazerin sinistä tai sit siihen tarvitaan:

puuro marjoilla ja raejuustolla

3 perunaa, lohta, kermaviilikastike, salaatti, rahkaa & hedelmä

kotitekoinen täytetty leipä ja hedelmä

kanaa, riisiä ja vihanneksia

rahkaa, mysliä ja marjoja 

 

Kumman sinä valitset? Kummalla energialla sä luulet että rakennetaan hyvinvoiva, toimiva ja terveellinen keho? 

 

Älä anna mielitekojen ohjata kauppareissua, vaan suunnittele ostoslista etukäteen!

Jos käy kaupassa joka päivä, riski huonoihin valintoihin on suurempi kuin verrattuna siihen, että ostaa useamman päivän tarpeet kerralla etukäteen. Siihen musta tuntuu, että korona aika on vaikuttanut osalla positiivisesti. Mutta osaako sitä suunnitella omaa ostolistaansa oikein? 

Pyri pitämään kotona aina perusvalikoima fiksua, kunnollista perusruokaa. Sellaista ruokaa, jonka mummon mummokin tunnistaisi. 

Kotoa voi löytyä esimerkiksi aina:

Pakastevihanneksia ja pakastemarjoja

Täysjyväpastaa, täysjyväriisiä

 

PERUSASIAT KUNTOON!

  1. nuku riittävästi
  2. syö kunnon aamiainen ja lounas
  3. syö iltapäivällä välipala, älä kasvata iltanälkää
  4. liiku tarpeeksi - jotain pientä joka päivä! Sekä mieli että keho tykkää tästä. Aloita niin pienestä, että kynnystä ei edes näy. Yhden päivän maraton ei pyyhi pois seuraavan päivän aktiviteettia. 
  5. jos sinulla on stressiä, kohtaa sitä aiheuttavat asiat. Puhu, kirjoita, käsittele, pyydä apua. 
  6. etsi oma vuotava kolo ja paikkaa sitä säännöllisesti - se on ihan ok. 

 

Mä rakastan herkkuja, mutta mä rakastan myös syödä terveellisesti, sillä mä rakastan mun kehoa. Ilman sitä en olisi tässä ja höpöttelis sulle näitä juttuja. 

Mitä mä oon syönyt tänään (klo:14.04 mennessä)

aamiainen: mangokookos herkkupuuro, raejuustolla ja omalla marjabanaanikiivi sekotuksella + pari pähkinää

 

lounas: kaupan valmis halloum pasta ja oma tekemä salaatti, kahvia kevytmaidolla, banaanipannareita ja oma tekemä smoothie pannareille

 

Mitä mä suunnittelen vielä syöväni:

Välipalapuuro + hedelmämarjasosetta (pilatestunnin jälkeen)

Täysjyväpastaa ja jauhelihakastiketta ja salaattia töiden jälkeen

Jugurttia, mysliä ja mandariini + viinirypäleitä ennen nukkumaanmenoa

Ja tietty aktiivisuutta lisäämässä tällepäivälle kuten kaikille muillekin päiville on mun pieni höpsö Nuppu koira. 

 

Miltä sun ruokalistalla näyttää tänään? 

 

Ihanaa syömistä ja energiaa elämääsi toivottaa

Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka

 

Ps. Mun ravintovalmennukseen pääsee ilmaiseksi (arvo 350eur), kun valitsee 3 pienryhmävalmennusta ja sitoutuu niihin kolmeksi kuukaudeksi

https://studio.mykajabi.com/pienryhmavalmennus-26792d59-6c3a-4446-8775-a6e12b2f23bc

Pps. Ravintovalmennusta saa myös meidän "kesäkuntoon" verkkovalmennuksessa

https://www.ulpustudio.com/kesakuntoon/

Ppps. Ja kaikilla mun henkilökohtaisessa valmennuksessa oleville syventyminen ravintoasioiden äärelle on myös aina mahdollista

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.